Jeugdwerk

De Jeugdraden van de HGO en GKO werken samen op het gebied van catechisatie, kinderbijbeldag en startweekend. Het doel van de jeugdraad is het jeugd- en jongerenwerk te coördineren te ondersteunen en waar nodig te ontwikkelen en te activeren. Dit met de bijbel als leidraad, en het streven om de jeugd betrokken te houden bij de kerk.

Kinderbijbeldag

Op de laatste vrijdag van de voorjaarsvakantie wordt er een kinderbijbeldag georganiseerd voor alle kinderen van Opende. Er is een ochtend- en middagprogramma, waarin een theater, zang sport en knutselen afwisselend naar voren komen. Kinderbijbeldag is al jaren een groot succes waar vaak rond de 100 kinderen op af komen!

Jeugd Kerk Opende (catechisatie)

JKO is voor jeugd van 12 t/m 15 jaar en wordt om de twee weken op zondagavond van 19.00-20.00 uur gehouden in gebouw Pro Deo, Provincialeweg 80, Opende.

Sirkelslag Young

GKO Oud Papier-acties (18.30 uur)

Kinderoppas (GKO)

Iedere zondag tijdens de ochtenddienst is er kinderoppas voor de allerkleinsten (0-4 jaar). U kunt uw kind(eren) met een gerust hart achterlaten bij de kinderoppas. De kinderen kunnen er rustig spelen, bouwen, knutselen of kleuren. Tijdens de collecte worden de kinderen door de ouders opgehaald zodat zij ook de Zegen mee krijgen. Lijkt het je leuk om ook om eens in de 6 week op de kinderen te passen, neem dan contact op met L. Hiemstra (06-83106107).

Kindernevendienst (GKO)

De kindernevendienst is bedoeld voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool. Kinderen die eventueel uit logeren zijn bij, bijv. pake's en beppe's zijn ook van harte welkom. We hebben de Kindernevendienst verdeeld in 2 groepen: groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. Voordat de dominee met de overdenking begint gaan de kinderen, onder begeleiding, met de kaars naar hun eigen dienst.

De kindernevendienst volgt de methode “Vertel het maar”.
 De leiding vertelt het verhaal of leest het verhaal voor aan de kinderen. N.a.v. dit verhaal maakt de onderbouw een werkje of doen een spel en soms zingen de kinderen nog een paar liederen. De kinderen van de groepen 5 t/m 8 maken vaak een woordpuzzel of doen een spel n.a.v. het Bijbelverhaal.

Als de koster een seintje geeft gaat iedereen direct met hem mee naar de kerk.
De kinderen zoeken hun plek weer op en vervolgen de kerkdienst. Er wordt, vaak samen met de kinderen, aan de gemeente verteld waar de kinderen het over hebben gehad.

Acties

De kinderen hebben het afgelopen jaar meegedaan aan de potgrond actie en de sponsorloop, en daarmee veel geld opgehaald voor de GKO!

Inkomsten

De jeugd van de GKO krijgt de inkomsten van het verzamelen van oud papier; de container staat op de parkeerplaats van de Gereformeerde kerk Opende.

Klik hier om de Facebookpagina van de jeugdkerk Opende te bezoeken.