Gereformeerde Kerk Opende

Verhalenkaravaan 17 juni

Op 17 juni gaat het gebeuren: Verhalenkaravaan met de Samenleesbijbel

Op de fiets door het Westerkwartier!

Kom op 17 juni samen met uw (klein)kinderen naar de speciale fietstocht: de Verhalenkaravaan met de Samenleesbijbel door het Westerkwartier. Reis van plaats naar plaats door het Westerkwartier langs een prachtige fietsroute. Bij elke van de vier pleisterplaatsen komt een bijbelverhaal tot leven. Met allerlei doe-opdrachten, proefjes en spelletjes. Net zoals in de Samenleesbijbel. Leuk en leerzaam voor het hele gezin, vooral geschikt voor kinderen van 4-12 jaar.

11.00 uur en 13.00 uur - Enumatil

Hier zie je de molen in werking, kun je wafels bakken en luisteren naar het verhaal van de weduwe van Sarefat bij wie het meel niet op raakte.

12. 00 uur en 14.00 uur - Niekerk

Aan de hand van een prachtig glas-in-loodraam wordt het verhaal van De Zaaier verteld. Je kunt een graanzakje beschilderen en nog veel meer!

12.00 uur en 14.00 uur Lutjegast

Hier gaat het over de Schepping en kun je met natuurlijke materialen je eigen scheppingsschilderij maken!

11.00 uur en 13.00 uur Kornhorn

In de werkschuur in het Curringerveld bij Kornhorn kun je beleven hoe groot de ark van Noach was en beschilder je een bootje in de kleuren van de regenboog.

Op alle pleisterplaatsen wordt het Bijbelverhaal uit de Samenleesbijbel verteld en hoor of leer je een van de nieuwe liedjes die op de bijbehorende cd staan. De activiteiten duren ongeveer een uur, zodat je tussendoor naar de volgende pleisterplaats kunt fietsen.

De route is ook te vinden op route.nl en wordt uitgedeeld op iedere pleisterplaats. Geen internet? Meld je dan aan bij je plaatselijke contactpersoon van het NBG.

Mocht je niet kunnen of willen fietsen (of als het regent dat het giet): geen probleem! Met de auto van pleisterplaats naar pleisterplaats kan ook en de activiteiten zijn allemaal binnen.

Starten kan overal: je bepaalt zelf waar je begint en eindigt en hoe lang je fietstocht duurt, je kunt aan maximaal 3 workshops deelnemen.

Op elke pleisterplaats is koffie, thee, fris en wat lekkers verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding.

Deelname aan de activiteiten is gratis maar vooraf opgeven is verstandig want er is een beperkt aantal plaatsen en VOL = VOL

Hilly Borger tel. 65 85 57

Marjanne van Drie tel. 65 93 22