Gereformeerde Kerk Kornhorn

Musahar

We zijn ruim twee weken geleden terug gekomen uit Nepal. Daar ontdekten we iets wat heel verdrietig is.Zo'n 12 jaar geleden hebben we als stichting Studenten en Musahar Project Nepal (SMPN) huizen gebouwd voor de armste groep Musahar mensen.

En we hebben georganiseerd dat de kinderen naar school gaan. Dat is gelukkig nog steeds zo. We ontdekten dat de golfplaten dakenop de huizen helemaal zijn doorgeroest, er zitten royale gaten in. Omdat het elke nacht behoorlijk regent en soms ook hagelt worden  de mensen en hun kinderen elke nacht nat. Overdag proberen ze de dekens weer te drogen. Zie foto's van een dak en dekens en kleren die hangen te drogen na een natte nacht.

Wanneer in juni de moesson losbarst is niets meer droog te krijgen omdat het dan dag en nacht regent. Omdat de Musahar mensen bij de laagste groep onaanraakbare mensen horen, helpt niemand hen. Enkelen hebben een baantje maar  kunnen nieuwe golfplaten niet betalen.

We hebben uit laten rekenen wat nieuwe golfplaten kosten, deze keer stevige en dikkere golfplaten die de laatste tijd in Nepal worden gemaakt. Het gaat om 25 huizen waar ruim 110 volwassenen en 28 kinderen wonen.Per huis kosten de golfplaten en bevestigingsmateriaal zo'n € 200,

dat is voor 25 huizen ongeveer € 5000.De bewoners willen zelf de kapotte platen van hun huis verwijderen en helpen de nieuwe te bevestigen.

Dat scheelt arbeidsloon.

Deze € 5000 willen we als stichting Studenten en Musahar Project Nepal (SMPN) , graag bij elkaar sprokkelen.

In Nepal hebben we twee oud studenten die nu zelf een bedrijf hebben en in het Nepalees Scholenbestuur zitten.Het zijn betrouwbare mensen.

Zij willen het in de maand mei, dus vooraf aan de moesson, in overleg met ons gaan regelen.Daarom mijn vraag:

zouden we hiervoor van jullie kerk een collecte of een diaconale gift mogen ontvangen?

Of dat u/jij ons wil steunen? Alvast heel erg bedankt

Vriendelijke groeten van

Corry Nicolay, predikant

en voorzitter van de stichting SMPN.

Bijdragen kunnen gestort worden op:

IBAN NL 18 INGB 0008 7191 23  t.n.v.  SMPN te Heerenveen

Met vermelding: Daken Musahar