Home

Fri,09Jun2017

Verslag kinderbijbeldag

alt

Kinderbijbeldag 2016 

Jezus houdt van jou

De jaarlijkse Kinderbijbeldag vond dit jaar plaats op 4 maart 2016. Ondanks de heersende griepepidemie waren er toch bijna 50 kinderen die zich hadden aangemeld.
De kinderen werden verwelkomd door Christianne Hoornenborg en na een gebed leerde zij de kinderen een echte yell: Hé Ho, Hé hallo! Ken je Jezus, Hij is zo! Als je Hem kent dan roep je: yo!

Vervolgens konden de kinderen genieten van het toneelstuk ‘Jezus houdt van jou’, opgevoerd door enkele leden van de jeugdraad: De verteller vertelt enthousiast dat Jezus haar Vriend is. Ze haalt 3 harten uit de surprise doos, die ze achtereenvolgens aan Trees Sprinter, stoere Stef en Lizzy Love wil geven. Trees, Lizzy en Stef willen het hart niet aannemen. En een vriendschap met Jezus? Ze zijn te druk met andere dingen. Na een tijd komen ze weer één voor één voorbij. Ze hebben alle drie een teleurstelling meegemaakt. Nu spreken Jezus’ woorden op het hart hen wél aan, en de verteller legt uit waarom Jezus zo’n bijzondere Vriend is. Jezus houdt van iedereen, maakt niet uit wie of wat je bent of wat je hebt gedaan! Jezus houdt van jou!

Na dit mooie toneelstuk keken de kinderen hun ogen uit tijdens de voorstelling van Magic Marc. Want hoe doet die man in dat paarse pak dat toch allemaal? Balletjes die verdwijnen, een ‘levende’ goochelstok, lolly’s die tevoorschijn komen,….De kinderen en de begeleiders hebben genoten van de voorstelling! Toen de voorstelling afgelopen was konden de kinderen tijdens een heuse signeersessie een handtekening van Magic Marc bemachtigen.

Daarna was het tijd om volgens traditie met z’n allen in de kerk op de foto te gaan. Hier werd ook de geleerde yell ‘Hé Ho’ nog even een paar keer goed ten gehore gebracht.
Toen was het tijd om te smullen van patat en wat drinken. Dit was wel nodig want de kinderen konden tijdens het middagprogramma wel wat energie gebruiken. Ze gingen namelijk naar de sporthal waar ze in groepjes ‘los’ konden gaan in de apenkooi, een heuse streetdanceworkshop (verzorgd door SDM uit Surhuisterveen) konden volgen en ze konden leren volleyballen.

De middag vloog voorbij en werd rond half 3 afgesloten met een gebed in Pro Deo. 

Het was wederom een geslaagde Kinderbijbeldag!

Iedereen die heeft meegeholpen heel erg bedankt!