Home

Fri,09Jun2017

Terugblik kamp JKO

In het weekend van 19 t/m 21 juni 2015 zijn we met de groep van JKO (jeugd 12 t/m 15 jaar) op kamp geweest. 

alt

 

We hebben een zeer geslaagd weekend gehad in een kampeerboerderij in Noordpolderzijl. Vrijdag rond 18.30 uur vertrokken we met z’n allen met auto’s richting Noordpolderzijl. Daar aangekomen werden we eerst voorzien van wat drinken en hebben we één en ander besproken over het kampweekend. Daarna mocht ieder z’n spullen naar de kamer brengen en zijn of haar bed klaar maken. Tot een uur of 21.30 uur was iedereen vrij af om alles wat te verkennen. ’s Avonds hebben we met z’n allen een leuk spel gedaan. Tussen de bedrijven natuurlijk wat drinken en lekkers gehad.

Zaterdagmorgen werd de ontbijttafel klaar gezet door degenen die corvee hadden. Erg gezellig zo met z’n allen aan de grote tafel. Tijdens het afruimen werden buiten de voorbereidingen getroffen voor de volgende serie spellen. Het werd een strijd tussen de meisjes en de jongens. Touwtrekken, afronden op doel, korf schieten en buikschuiven waren de onderdelen die afgewerkt moesten worden. Na deze spellen waarbij we erg veel gelachen hebben was het etenstijd. Een lekker broodje hamburger werd er voor ons bereid. Het smaakte uitstekend! Wat kan die Peter toch heerlijk hamburgers bakken!

’s Middags stond de kweldertocht op het programma. Een soort wadlopen. Er kwam een gids langs en die heeft ons meegenomen richting de waddenzee. Wat was dat een geweldige ervaring. En wat is de natuur dan toch mooi… De meesten van ons zaten van top tot teen onder de modder. Wat hebben we daar een plezier gehad met z’n allen. Na de tocht konden we op een plek ons min of meer wat schoon maken. Met de auto’s vertrokken we toen terug naar de kampeerboerderij. Daar lekker gedoucht zodat we lekker schoon en fris aan de etenstafel konden aanschuiven. We hebben toen heerlijke macaroni à la Marijke en Bertina gehad. Het smaakte super!

Na het eten kon iedereen nog even oefenen voor…. De bonte avond! Van te voren was de afspraak dat iedereen mee moest doen en ieder heeft zich daar keurig aan gehouden. We hebben allemaal op het podium gestaan. Er kwam van alles voorbij! Van playback-acts tot hilarische spellen, van live optredens tot jungle voorstellingen…Wat hebben we gelachen…

Na de bonte avond werd het vuur aangestoken van het kampvuur. Onder begeleiding van Eize en z’n gitaar hebben we nog wat liederen gezongen en een spel gedaan. Daarna gingen we alweer de laatste nacht in. Zondags was het ontbijt weer keurig verzorgd en mochten we nog wat voor ons zelf doen. De mannen gingen een spelletje kaarten en de dames deden het spel wat Grietina had meegenomen van “Ik hou van Holland” . Daarna alles opruimen, wat eten en weer huiswaarts…

Foto’s op de Facebookpagina 'Jeugd kerk Opende'

Wat een SUPER leuk weekend!!! Dank U wel…