Home

Fri,09Jun2017

Terugblik The Passion

alt

Donderdag 17 april om 17.45 uur verzamelden we met een enthousiaste groep jeugd uit Opende bij gebouw Pro Deo. Op naar The Passion!

The Passion is een spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus. Tijdens een groot cultureel popevenement in het centrum van Groningen vertolkten bekende artiesten, aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal. Het evenement werd live uitgezonden via Nederland 1 en internet.
 

                     alt
 

alt

alt


We reden met de auto naar Hoogkerk waarvandaan we met de bus verder reden naar het Centraal Station. Een uur of zeven waren we op de Vismarkt waar het intussen al bomvol stond! Een tijdje later begon het spektakel. Via de schermen en de artiesten op het podium konden we het verhaal volgen. Met mooie bekende Nederlandstalige liederen werd het indrukwekkende lijdensverhaal door bekende Nederlanders vertolkt. Beau van Erven Dorens praatte het geheel aan elkaar.

Tijdens The Passion liep een processie van ongeveer 1000 mensen met een groot verlicht wit kruis door de stad Groningen. De processie startte bij het Euroborgstadion en arriveerde tijdens het evenement bij het podium. Wij stonden daar met de neus bovenop! Prachtig! Heel indrukwekkend allemaal.

Rond 22.00 uur was het afgelopen en liepen we terug naar het station. Allemaal onder de indruk van deze mooie avond. Erg mooi dat we dit samen met elkaar hebben mogen beleven!!