Opbrengst aardappelactie ten bate van Famtofam

Op woensdag 25 november werd de opbrengst bekend gemaakt en overhandigd aan Famtofam.

Jaarlijks wordt door 4 kerken in Kornhorn, Opende en Siegerswoude-De Wilp een aardappelactie georganiseerd ten bate van een ‘goed doel’. Bij toerbeurt mogen de kerken dan een goed doel kiezen. Dit jaar was de Gereformeerde kerk van Kornhorn aan de beurt en deze kerk heeft de stichting Famtofam (zie www.famtofam.nl) gekozen als doel. Famtofam zet zich in voor financiële ondersteuning van straatarme kinderen in Armenië.

Veel vrijwilligers staken de handen de afgelopen maanden uit de mouwen en rooiden (met de hand) aardappelen in Kommerzijl/Grijpskerk. Vervolgens werden de aardappelen geschoond, gesorteerd en verpakt in Kornhorn waarna de verkoop kon beginnen. Dit jaar is maar liefst 12 ton aardappelen gerooid en (bijna) verkocht.

De verkoop gaat overigens nog steeds door. Belangstelling? Neem contact op met S. Reitzema, tel. (0594) 65 84 02.

Op woensdag 25 november was het zover dat de opbrengst bekend werd gemaakt en overhandigd aan Famtofam. Meer dan 45 vrijwilligers en het bestuur van Famtofam waren aanwezig toen de heer F. van der Heide namens de kerken een cheque kon overhandigen aan Famtofam. Iedereen was verrast door de opbrengst, die dit jaar alle voorgaande records overtrof en uitkwam op maar liefst € 6.750. Het bestuur van Famtofam heeft besloten het bedrag als volgt te besteden: er zullen 4 nieuwe kinderen in Armenië worden opgenomen in het Famtofam sponsorprogramma. Deze kinderen zullen gedurende een periode van 10 jaar financieel worden ondersteund.